Free Class Registration

Free Class Registration

One Week Free

Τί Είναι το WingTsun για παιδιά;

Το WingTsun θα δώσει στα παιδιά σας ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή τους, προκειμένου να γίνουν δυνατοί χαρακτήρες και σωστοί ενήλικες με αυτοπεποίθηση. Επιπλέον τα παιδιά μαθαίνουν απλές, αλλά ασφαλείς τεχνικές αυτοάμυνας, και αποκτούν ικανότητες που θα τα βοηθήσουν στην αποφυγή συγκρούσεων και στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.

Τα παιδιά εφοδιάζονται με εργαλεία και γνώσεις ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητές στους στο μέγιστο, για να γίνουν επιτυχημένοι ενήλικες σε όλες τις πτυχές της ζωής τους. Ταυτόχρονα αποκτούν μία θετική οπτική για τη ζωή, ώστε να είναι καλοί πολίτες με σωστές αρχές. Όλα αυτά και πολλά περισσότερα επιτυγχάνονται σε ένα ασφαλές και διασκεδαστικό περιβάλλον με πολλή αεροβική άσκηση.
Το WingTsun για παιδιά είναι μία ιδέα που περιλαμβάνει πολύ περισσότερα πράγματα από μία απλή αυτοάμυνα.

Η σταδιακή προσέγγιση προς τις διαμάχες

Η μεγαλύτερη νίκη είναι η μάχη που δεν δόθηκε…Κινέζος φιλόσοφος Sun Tzu. Το WingTsun μαθαίνει στα παιδιά πώς να αποφεύγουν, να εμποδίζουν η / και να αντιδρούν ανάλογα στη σοβαρότητας της διαμάχης

Με την χρήση της φωνής τους, εκφράσεων του προσώπου τους ή και χειρονομιών, τα παιδιά μαθαίνουν να αντιδρούν και να διεκδικούν το δίκιο τους, χωρίς να καταλήγουν στη βία. Η όλη ιδέα είναι να δώσουμε στα παιδιά να αντιληφθούν και να μάθουν να χρησιμοποιούν όλα τα μέσα που διαθέτουν σε μία περίπτωση διαμάχης. Ξεκινώντας με μία ευγενική αλλά αυστηρή απαίτηση να τα αφήσουν ήσυχα η διαμάχη μπορεί να ολοκληρωθεί στην γέννησή της. Σε τέτοιες περιπτώσεις η στάση του σώματος, η φωνή, οι εκφράσεις του προσώπου καθώς και οι χειρονομίες, παίζουν ζωτικό ρόλο στην αποφυγή περαιτέρω σύγκρουσης. Αν όλα τα παραπάνω δεν έχουν αποτέλεσμα, τότε τα παιδιά είναι σε θέση να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα και να χρησιμοποιήσουν απλές, ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους αυτοάμυνας ώστε να λήξει η διαμάχη.
Αυτές οι τεχνικές αυτοάμυνας έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι γονείς μπορούν να αισθάνονται σίγουροι ότι τα παιδιά τους αντέδρασαν σωστά και χωρίς χρήση υπερβολικής βίας.
Επιπροσθέτως τα παιδιά διδάσκονται απλούς τρόπους για το πώς να αντιμετωπίσουν πιθανούς ενήλικες δράστες, μέσα από παιγνίδια ρόλων. Για παράδειγμα σε ένα τέτοιο σενάριο, μαθαίνουμε στα παιδιά πώς να αντιδρούν σε έναν οδηγό αυτοκινήτου που τα πλησιάζει και προσπαθεί να τα δελεάσει για να μπουν στο αυτοκίνητο του.

Βελτίωση των κοινωνικών ικανοτήτων

Το WingTsun δεν είναι μία απλή εξωσχολική δραστηριότητα αλλά ένας τρόπος ζωής. Το σύστημά μας έχει να κάνει με τη διδασκαλία ενός σωστού τρόπου ζωής, ο οποίος θα κάνει τα παιδιά μας καλύτερους ανθρώπους, μέσα και έξω από την αίθουσα διδασκαλίας, διαμορφώνοντας την συμπεριφορά τους και προετοιμάζοντάς τα για να επιτύχουν στη ζωή.
Μέρος του μαθήματος γίνεται σε κύκλους συζητήσεων όπου τα παιδιά μιλάνε για τα προβλήματά τους και μαθαίνουν τους πιο σημαντικούς κανόνες για τη ζωή.
Ο Χρυσός Κανόνας – μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις οι άλλοι να κάνουν σε εσένα.
Ευγένεια – “Καλοί Τρόποι” με τους οποίους πρέπει να συμπεριφερόμαστε πάντοτε
Ανάπτυξη – πάντα να προσπαθείς να μαθαίνεις και να βελτιώνεσαι
Ειλικρίνεια – να λές πάντα την αλήθεια και να κάνεις πάντα αυτό που λες
Υπακοή – να τηρείς τις υποχρεώσεις σου και να ακολουθείς τους κανόνες
Κουράγιο – δε λέμε να μη φοβάσαι, αλλά να συνεχίζεις ακόμα και αν φοβάσαι.
Ταπεινότητα – “ελευθερώσου από την αλαζονεία” απέφυγε την υπερβολική αυτοπεποίθηση
Επιμονή – Ο επιμένων νικά

Τα παραπάνω είναι μερικές από τις αρχές που διδάσκουμε σε όσους λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα του WingTsun για παιδιά. Αυτές είναι οι βασικές αρχές της φιλοσοφίας της δικής μας πολεμικής τέχνης, και κατά συνέπεια οι αρχές που διδάσκουμε εμείς στη σχολή μας. Αυτές οι αρχές έχουν επιλεγεί για την σπουδαιότητα που κατέχουν σε όλους τους πολιτισμούς και τις θρησκείες ανά το παγκόσμιο καθώς επίσης για την σημαντικότητα τους ως μαθήματα ζωής για τα παιδιά.
Πιστεύουμε ότι η διδασκαλία των ιδανικών της αυτοβελτίωσης και της αριστείας, της ανάληψης των ευθυνών των πράξεών μας και της ευγένειας προς τους άλλους, είναι βασική στην μετέπειτα εξέλιξη των παιδιών μας. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν υγιείς σχέσεις στη ζωή τους, να γίνουν ολοκληρωμένοι χαρακτήρες και παραγωγικοί ενήλικες. Επιπλέον χρησιμοποιούμε παιγνίδια με κανόνες τις παραπάνω αξίες καθώς και “λέξεις του μήνα” για να διαπλάσουμε και να βελτιώσουμε τον χαρακτήρα των παιδιών.

Ευκαιρία εκτόνωσης

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος τα παιδιά εκτονώνονται με ασκήσεις που χρησιμοποιούν κλοτσιές και μπουνιές σε ειδικά μαξιλάρια.
Όλες οι ασκήσεις για τις κλοτσιές και τις μπουνιές διδάσκονται μαζί με προφορικές τεχνικές. Με αυτό τον τρόπο βεβαιωνόμαστε ότι τα παιδιά θα προσπαθούν πάντα να εκτονώσουν την σύγκρουση προτού καταφύγουν στην χρήση βίας.

Συχνά τα παιδιά κρίνουν τις κινητικές τους ικανότητες αρνητικά με αποτέλεσμα να μην θέλουν να λαμβάνουν μέρος σε αθλήματα που έχουν φυσική άσκηση. Στη δική μας διδασκαλία τα παιδιά επαναλαμβάνουν δομημένες και διασκεδαστικές ασκήσεις που βελτιώνουν τη δύναμή και το συντονισμό των κινήσεών τους, καθώς και την ευλυγισία και την ισορροπία τους. Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν ιδιαίτερα στην ταχύτητα αντίδρασης των παιδιών καθώς επίσης βελτιώνουν τον αυτοέλεγχό τους και την στρατηγική των αποφάσεων που θα λάβουν. Η απόκτηση ενός υγιούς σώματος μέσω της άσκησης είναι μια ευεργετική συνήθεια που θα πρέπει να αναπτυχθεί από μικρή ηλικία ώστε να γίνει τρόπος ζωής.
Επιπροσθέτως η EWTO προϋποθέτει πως όλες οι σχολές WingTsun έχουν ένα περιβάλλον φιλικό προς τα παιδιά με τους δικούς τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων τους Si-Je και Si-Hing. Επιπλέον όλες οι σχολές χρησιμοποιούν μικρές ιστορίες κινουμένων σχεδίων προσαρμοσμένες στις αρχές του WingTsun και στις “Λέξεις του Μήνα” για καλύτερη διδασκαλία.